Drone Agricole
10 Minute de Citit

Achiziționarea dronei agricole – 4 sfaturi importante

Calitatea și complexitatea serviciilor post-vânzare, oferite de un dealer de utilaje este esențială când trebuie să achiziționezi un utilaj pentru ferma ta, fie el tractor, combină de recoltat sau oricare altul.
Scris de
Alexandru Casap
Publicat în
February 7, 2023

Calitatea și complexitatea serviciilor post-vânzare, oferite de un dealer de utilaje este esențială când trebuie să achiziționezi un utilaj pentru ferma ta, fie el tractor, combină de recoltat sau oricare altul.

Când vorbim despre service, piese de schimb, asistență tehnică sau consultanță pe durata procesului de achiziție, fiecare fermier știe că aceste lucruri fac diferența între un partener de încredere și un vânzător oarecare atunci urmează să ia o decizie privind achiziționarea celui mai potrivit utilaj pentru lucrările agricole din ferma sa.

Dar, în cazul dronelor agricole se aplică aceleași criterii de alegere a distribuitorilor care vând aceste echipamente?

Specialiștii din echipa DroneBox, dealer autorizat DJI Agriculture în România, îți prezintă patru aspecte importante de luat în calcul atunci când decizi cine este distribuitorul de la care vei cumpăra un astfel de echipament.

1. Consultanță specializată pe durata procesului de achiziție

Asigură-te că drona agricolă pe care o cumperi se potrivește nevoilor fermei tale. Cele mai importante criterii în funcție de care alegi drona potrivită sunt:

 • Suprafața de teren agricol care va fi acoperită de o dronă;
 • Tipul terenului cultivat;
 • Tipul de tratamente care se aplică pe suprafața cultivată;
 • Condițiile meteo specifice regiunii în care se află ferma;
 • Mărimea și puterea dronei;
 • Echiparea dronei cu un număr suficient de acumulatoare care corespund specificului fermei, generator și accesorii suplimentare (sistem de împrăștiere, kit adițional, rezervor de rezervă, consumabile etc).

2. Instructaj tehnic și de pilotaj al dronei

Este esențial să ți se ofere training specializat cu un trainer certificat de producător și autoritățile naționale (AACR) despre:

 • modul constructiv al aparatului de zbor, caracteristicile tehnice, modulele de control, înlocuirea pieselor și elementelor uzate etc.;
 • modul de funcționare și setare software: setarea parametrilor aparatului de zbor, caracteristicile de control al zborului în orice condiții, setarea nivelelor de securitate etc.;
 • crearea misiunilor de zbor (manual/automatizat) în diferite scenarii (terenuri regulate, neregulate, cu obstacole etc.), setarea misiunii de zbor în funcție de condițiile climatice și relieful terenului etc.;
 • securitatea zborului și mentenanța dronei (înainte și după zbor), acumulatorilor și încărcătorului;
 • tehnica folosirii pesticidelor și particularitățile aplicării acestora cu dronele agricole.

3. Piese de schimb originale și service centru autorizat

Dronele au nevoie de întreținere regulată, similar cu oricare alte sisteme complexe și produse de înaltă tehnologie.

Respectarea regulilor de funcționare și mentenanță este o garanție a siguranței, iar efectuarea lucrărilor de întreținere la timp reduce riscul de avarii neprevăzute ale aeronavei.

Accidente neașteptate pot apărea atunci când ai cea mai mare nevoie de dronă pentru a efectua tratamentele și, prin urmare, planul de lucru al companiei poate fi perturbat. Mai mult, orice accident în care sunt implicate aceste aparate de zbor prezintă riscul de deteriorare a proprietății terților și, în unele cazuri, riscul de rănire a persoanelor din zona de lucru.

Pentru a evita astfel de scenarii negative, alege furnizorul caracterizat de promptitudine și seriozitate, care îți poate oferi servicii de mentanță și service a dronei de către ingineri profesioniști, certificați de producător.

4. Consultanță agronomică

Suportul specialiștilor care cunosc particularitatea aplicării produselor de protecție fitosanitară folosind dronele agricole și tehnica ULV (ultra-low volume) este extrem de important, pentru că reprezintă cheia aplicării cu succes a pesticidelor cu ajutorul dronelor agricole.

De la gama de substanțe ce pot fi utilizate, condițiile agro meteorologice și până la modul de pregătire a soluțiilor, toate influenţează randamentul operațiunii iar, în final, rezultatele se văd la recoltare.

Pentru detalii:

DroneBox Romania | Drone Box S.R.L.

Dealer Autorizat DJI Agriculture în România

www.DroneBox.ro

contact@dronebox.ro

https://www.facebook.com/DroneBox.Romania

Abonează-te!
Primește periodic pe Email articole, studii de caz și știri din segmentul agricol și din domeniul dronelor agricole!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Studii De Caz

Mentenanța dronelor agricole – când și cum?

December 19, 2022
Studii De Caz

Cum te pot ajuta dronele în agricultură să-ți crești productivitatea și profitabilitatea

March 5, 2023
Evenimente

Top 8 caracteristici ale dronei Mavic 3 Multispectral

November 24, 2022